Mar 4, 2010

Mei Ling (Stéphanie Lansaque & François Leroy, 2009)

Očekujući ljubavnika, mlada Kineskinja priprema večeru od hobotnice. Kada je izvuče iz sudopere, u njoj zatiče još jednu, majušnu, i odlučuje da je zadrži kao ljubimca. I dok ona provodi dane u dokolici, gos'n Oktopus raste, a između njih dvoje se razvija posebna veza...

Nekoliko puta nagrađivan, ovaj petnaestominutni "crtać" je još jedan dokaz da, kad god se bave animacijom, Francuzi to rade sa stilom (ili ja to slučajno uvek naletim na takve?). Da biste u njemu uživali, nije vam potrebno razumevanje onog jednog kratkog dijaloga, na jeziku koji podseća na mandarinski/kantonski (a mogao bi da bude i izmišljen). Kombinujući 2D i 3D tehniku, okupanu prijatnim, toplim bojama (i crvenom na čelu, naravno) sa "live" montažom u završnici (povratak junakinje u stvarnost?), autori stvaraju zadivljujuću brzopoteznu eskapističku vinjetu, sa anti stres dejstvom.

2 comments:

  1. Sjajan je, hvalahvala :) Odlican tempo i lepo se gradi "situacija", a sam crtez - vrlo sladak. Svetleca reklama kao detalj je genijalna :))

    ReplyDelete
  2. Nema na čemu. ;)
    Drago mi je da ti se dopalo. :)
    A za cuteness se slažem. :D

    ReplyDelete