Nov 23, 2016

Muzički predah uz öOoOoOoOoOo


Kako ne voleti bend (zapravo, duet) koji svoje ime Chenille (Gusenica) opisuje duhovito-slikovito, bešavno spajajući obilje različitih, najčešće nesrodnih žanrova na svom debiju Samen? (A da ne spominjemo to što je i sam naziv albuma eklektičan, budući da znači 'seme', 'zajedno' i 'isto' u prevodu sa nemačkog, holandskog, odnosno škotskog.)

Iza jednostavnog omota skriveno je dvanaest kompleksnih avangardnih numera u kojima se sudaraju, prepliću i nezaboravni "eargasm" izazivaju pop, rock, disco, hardcore, neo-classic, electronica, R&B, death, black & sympho/gothic metal, uspostavljajući krajnje neobičnu (apstraktnu?) atmosferu. Već i sami naslovi pojedinih pesama (Meow Meow Frrru, Purple Tastes Like White, Chairleg Thesis) nagoveštavaju "sređeni haos" koji pevačica Asphodel i multiinstrumentista Baptiste Bertrand stvaraju sa neverovatnom lakoćom u snažnom naletu kreativnog ludila, a uz pomoć studijskog bubnjara Aymerica Thomasa.

Samen koji će vas voziti od Nežnosti, preko Gneva, do Bezobrazluka i nazad možete preslušati preko zvaničnog stream-a Apathia Records-a.


No comments:

Post a Comment