Jan 22, 2013

Prvoklasna Fantazma, Gor i Ja

(odlomak)

    ... Na Januarskom Keju, obloženom klizavim crvenim granitom, nije bilo nikoga. Poneka žaba skočila bi s ploče na ploču, kao da je neživa figura koju pomera zapostavljeno božanstvo, igrajući meta-šah samo sa sobom. Žalosne vrbe lelujale su se na još žalosnijem povetarcu koji im je šaputao polovne budalaštine, uveravajući ih da se odreknu korenja i otputuju u daleke, tople krajeve. Naravno, nijedna nije bila toliko glupa da nasedne na šarlatanske provokacije...

Preuzimanje kompletne priče: Prvoklasna Fantazma, Gor i Ja
(pdf, 45kb)

3 comments:

  1. Dočarao si bez perverzinih i primitivnih reči ovaj današnji svet koji je pun perverznosti, licemerja, izopačenosti, otuđenosti i koji propada pod velom priče o napredku kroz mobilne telefone, Fejsbuk, o veoma bitnoj borbi za usvajanjem dece među gej brakovima... To je težak zadatak. Pronaći prave reči i biti apstraktan, a opet jasno tačan je velika stvar. Uraditi tako nešto u tako kratkoj priči je pravo majstorstvo. Svaka čast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Neverovatno, ali ti si uočio i neka značenja koja su čak i meni promakla. :D

      Delete
  2. Svako prepoznaje drugačije delo. Ovo što sam naveo je samo deo. Ima još dosta toga što sam uvideo što je za svaku pohvalu ali gledao sam da i ja budem što je moguće kratak i jasan.

    ReplyDelete